spot_img
8.1 C
London
ΑρχικήΠόλεμος Αρμενία: Λουτρό αίματος ..στα social – Σκληρές εικόνες(video)

Πόλεμος Αρμενία: Λουτρό αίματος ..στα social – Σκληρές εικόνες(video)

«Βομβαρδίζονται» τα social media με ιδιαίτερα σκληρές εικόνες από τις σκληρές μάχες, σώμα με σώμα, που μαίνονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου, προ εβδομάδος το Αζερμπαϊτζάν, εξαπέλυσε οργανωμένη στρατιωτική επίθεση.

Σύμφωνα με αναλυτές, ως επί το πλείστον απόστρατους Ρώσους αξιωματικούς, η πολεμική επιχείρηση προετοιμαζόταν εδώ και μήνες, αν όχι τα δύο τελευταία χρόνια.

Κατά τις εκτιμήσεις τους, στρατηγικός στόχος δεν είναι τόσο αυτή καθαυτή η περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που ελέγχεται από τη δεκαετία του 1990 από τους Αρμένιους, αλλά το να «βάλει πόδι» η Τουρκία στον Καύκασο.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, με ανάρτησή του στο twitter, ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις της χώρας του κατέλαβαν κωμοπόλεις και χωριά εντός της Αρμενίας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, προτού προβεί σε αυτή την ανακοίνωση ο Ι. Αλίγιεφ, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, στον επίσημο λογαριασμό του, στο twitter, δημοσιοποιούσε τις ίδιες «πληροφορίες».

Κλιμακώνονται οι επιχειρήσεις

Την ίδια στιγμή, οι πολεμικές επιχειρήσεις κλιμακώνονται σοβαρά, αφ

ού πλέον και τα δυο στρατόπεδα πλήττουν με βαρέα όπλα πόλεις και κωμοπόλεις στην εμπόλεμη ζώνη.

Κατά τους ισχυρισμούς που δημοσιοποιούνται στα social media, το Αζερμπαϊτζάν φέρεται να προέβη πρώτο σε τέτοιου είδους ενέργειες και ακολούθησε η Αρμενία.

https://twitter.com/lostarmour/status/1312721222220869632

Κατά τους ισχυρισμούς που δημοσιοποιούνται στα social media, το Αζερμπαϊτζάν φέρεται να προέβη πρώτο σε τέτοιου είδους ενέργειες και ακολούθησε η Αρμενία.

Προ ολίγου, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Ρία Νόβοστι, ο πρόεδρος του Καραμπάχ, Αράϊκ Αρουτιουνιάν, δήλωσε ότι τα πλήγματα στην αζέρικη πόλη, Γκιαντζά, ήταν «προληπτικά» και «προειδοποιητικά» και θα συνεχιστούν τόσο κατά στρατιωτικών βάσεων, όσο και κατά πόλεων.

Πάντως, παράλληλα με τον πόλεμο, στα social media μαίνεται ο πόλεμος της προπαγάνδας, ένθεν κακείθεν. Τόσο, που είναι δύσκολο να διευκρινιστεί πού σταματάει η πραγματικότητα και οι αληθινές εικόνες και πού αρχίζει η παραπληροφόρηση.

Παρακάτω δημοσιεύουμε αποκαλυπτικά παραδείγματα δημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Αρμένιοι καταλαμβάνουν τανκς που έχουν εγκαταλείψει οι Αζέροι:

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα