spot_img
8.2 C
London
ΑρχικήΈλλειψη μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό καταγγέλλουν κάτοικοι για το γηροκομείο «Αττική»

Έλλειψη μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό καταγγέλλουν κάτοικοι για το γηροκομείο «Αττική»

Έλλειψη μέτρων στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη λόγω κορονοϊού. Ήδη στο γηροκομείο υπάρχουν 41 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ έγινε γνωστός και ο θάνατος ενός ηλικιωμένου. Ο συναγερμός για τον συγκεκριμένο οίκο σήμανε το βράδυ της Τετάρτης με τα τεστ να αποκαλύπτουν ότι θετικοί στον κορονοϊό είναι πάνω από 40 ηλικιωμένοι.

«Βλέπαμε να γίνεται η τροφοδοσία κανονικά. Να μπαίνουν και να βγαίνουν οι υπάλληλοι της εταιρειας χωρίς να λαμβάνουν κανένα μετρο προστασίας», είπε κάτοικος της περιοχής. «Πολλοί υπάλληλοι νοσηλευτές κυκλοφορούσαν παντού στην περιοχή. Ενδεχομένως από εκεί να έγινε η διασπορά του κορονοϊού», είπε άλλος κάτοικος της περιοχής.

Σημειωνεται πως το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε και η επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία των θετικών στο κορωνοϊό από το γηροκομείο «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία», «Γεώργιος Γεννηματά», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο».

Είναι ενδεικτικό πως η περιοχή είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη καθώς ακόμη και στην εκκλησία έχουν εμφανιστεί κρούσματα. “Μιλάμε για έναν από τους ψάλτες του ιερού ναού, ο οποίος μάθαμε πως βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και πως νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Αττικό”. Επίσης δυο από τους επτά Αρμένιους ιερείς του ναού βρέθηκαν και εκείνοι θετικοί. Βέβαια ποιος να βγει να τα παραδεχτεί όλα αυτά όταν στις 27 Ιουλίου ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα και παρουσία του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, ο εφημέριος του Ιερού Ναού αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, μας έλεγε με ένταση πως εμείς είμαστε χριστιανοί υγιείς, εδώ δεν θέλουμε μάσκα, οι χριστιανοί είμαστε υγιείς. Φοβάμαι πως όταν θα ξεκινήσουν τα τεστ του ΕΟΔΥ πάνω στην πλατεία, τότε θα συνειδητοποιήσουμε δυστυχώς όλοι το μέγεθος του προβλήματος καθώς θα βρεθούν πάρα πολλά θετικά κρούσματα”, είπε κάτοικος της περιοχής.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα