Χρ.Σταϊκούρας: «Τον Οκτώβρη οι αποφάσεις για ρύθμιση οφειλών που ‘δημιούργησε το lockdown’»

0
12

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται το υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τη ρύθμιση οφειλών που δημιουργήθηκαν μετά lockdown.

Όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, πέρα από την πάγια ρύθμιση που υφίσταται, προσπαθούμε να δούμε αν υπάρχουν δυνατότητες να βοηθήσουμε.

Όσον αφορά τον τρίτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής είπε πως αυτή τη στιγμή γίνεται ο αλγόριθμος και ετοιμάζονται οι μηχανισμοί στην ΑΑΔΕ προκειμένου να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση της. Εκτίμησε ότι το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου να πραγματοποιηθεί η καταβολή του τρίτου κύκλου Επιστρεπτέας Προκαταβολής. 

Αναφερόμενος στον τέταρτο κύκλο ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τις πληγείσες περιοχές από το  μεσογειακό κυκλώνα Ιανό αλλά και για τις επιχειρήσεις οι οποίες από το Μάρτιο έως και σήμερα καταγράφουν μείωση του τζίρου τους.

Τη Δευτέρα κατατίθεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ύψος της ύφεση για φέτος, ο Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε ότι στο βασικό σενάριο το 2020 η ύφεση θα κυμανθεί στα επίπεδα του 8% συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες μπροστά λόγω της πανδημίας.

Για το 2021 εκτίμησε πως  θα υπάρχει ισχυρή ανάκαμψη  η οποία «αν προσθέσουμε τους πόρους από το ταμείο ανάκαμψης θα καλύψει το συντριπτικό μέρος της ύφεσης του 2020» αλλά αυτό θα ισχύσει στο καλό σενάριο που βασίζεται στο ότι θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά σε παγκόσμιο επίπεδο υγειονομική κρίση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here