Τεχνική εκπαίδευση σε επιχειρηματίες του Λιβάνου από τον πρώην πρόεδρο της Nissan

0
5

Ο Mr Cost Killer, ή όπως είναι γνωστός στους κύκλους του διεθνούς επιχειρείν, Κάρλος Γκον, ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, ώστε να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας του, στον Λίβανο!

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος της Nissanπου δραπέτευσε κινηματογραφικά από τις φυλακές του Τόκιο, κατηγορούμενος για οικονομικές ατασθαλίες και κατασκευή ψευδών καταχωρήσεων σε εταιρικές οικονομικές αναλύσεις, φιλοδοξεί να βάλει το δικό του «λιθαράκι» στον πολύπαθο Λίβανο.

Η ανακοίνωση έγινε δύο μήνες μετά από την καταστροφική έκρηξη που έπληξε την πρωτεύουσα του Λιβάνου και επιδείνωσε τα οικονομικά δεινά της χώρας , ύστερα από δεκαετίες πολιτικής διαφθοράς και κακοδιαχείρισης.

Ο Γκον, ανακοίνωσε την Τρίτη, ότι σχεδιάζει να καθοδηγήσει επιχειρηματίες, παρέχοντας τους τεχνική εκπαίδευση με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ως μέρος μιας νέας συνεργασίας με το Universite Saint-Esprit de Kaslik (USEK), ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Βηρυτού.

«Πρόκειται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, απασχόλησης και επιχειρηματιών που επιτρέπουν στην κοινωνία να αναλάβει το ρόλο της στην ανοικοδόμηση της χώρας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσης του προγράμματος.

Μέχρι τη σύλληψή του το Νοέμβριο του 2018, ο Γκον έχαιρε επιχειρηματικής εκτίμησης καθώς συντέλεσε στην αποτροπή της χρεοκοπίας της αυτοκινητοβιομηχανίας της Nissan.

Το πρώτο από… τα μαθήματα, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τον Μάρτιο, θα είναι διαθέσιμο σε 15 έως 20 ανώτερα στελέχη στο Λίβανο και τη Μέση Ανατολή.

Το δεύτερο πρόγραμμα επικεντρώνεται στην παροχή τεχνικής κατάρτισης, συμπεριλαμβανομένων τομέων όπως ο σχεδιασμός με τη βοήθεια υπολογιστή και η τεχνητή νοημοσύνη, ενώ το τρίτο θα λειτουργεί ως οδηγός για νεοσύστατες επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Στον εποπτικό του ρόλο θα πλαισιώνεται από διεθνή στελέχη όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Land Rover, Τιέρι Μπολόρ και ο πρώην αντιπρόεδρος της Goldman Sachs Κεν Κέρτις, οι οποίοι συμφώνησαν να δώσουν μαθήματα αφιλοκερδώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here