ΠΟΕΔΗΝ:«Απλήρωτο το επικουρικό προσωπικό από τον Μάϊο στα νοσοκομεία»

0
12
epa08325145 Healthcare professionals take care of Coronavirus Covid-19 sufferers in the intensive care of the Poliambulanza hospital in Brescia, Italy, during the Coronavirus emergency lockdown in Italy, 26 March 2020. EPA/FILIPPO VENEZIA

Απλήρωτα είναι ακόμα τα νυχτερινά κι οι αργίες του Μαΐου, για το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων που προσελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της, οι νέοι υπάλληλοι των οποίων η μισθοδοσία δεν εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αλλά στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, δεν πληρώνονται επειδή τα νοσοκομεία δεν ενισχύθηκαν με κονδύλια από το Υπουργείο Υγείας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Απλήρωτα νυκτερινά και αργίες από τον Μάιο για το Επικουρικό προσωπικό των Νοσοκομείων που προσελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Έχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι αρκετοί εργαζόμενοι των Νοσοκομείων που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας επικουρικό προσωπικό, είναι απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα νυχτερινά και τις αργίες από την ημερομηνία πρόσληψής τους (Μάρτιο 2020).

Στους μισούς επικουρικούς υπαλλήλους που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας έχει ενταχθεί η μισθοδοσία τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ και πληρώνονται κανονικά τα νυχτερινά και τις αργίες τους και των υπολοίπων που εντάχθηκε η μισθοδοσία τους στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων δεν πληρώνονται επειδή τα Νοσοκομεία δεν ενισχύθηκαν με κονδύλια από το Υπουργείο Υγείας.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να χρηματοδοτήσει τα Νοσοκομεία προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εν λόγω εργαζομένων. Τα νυχτερινά και οι αργίες τους είναι 100 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο.

Απαραίτητα χρήματα αν αναλογισθεί κανείς το χαμηλό μισθό που λαμβάνουν (700-800 ευρώ ο μήνας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here