Γιάφκα στο Κουκάκι: Τους συνεργάτες και τα καλάσνικοφ του 42χρονου αναζητά η Αντιτρομοκρατική

0
13
Η είσοδος της πολυκατοικίας στο Κουκάκι που εντοπίστηκε η γιάφκα, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020. Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη, από χθες το απόγευμα, στην Αθήνα μετά τον εντοπισμό γιάφκας με εκρηκτικά στην περιοχή του Κουκακίου. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β) συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Ειδικότερα, χθες, έγινε έφοδος σε αποθήκη στην οδό Αναστασίου Ζήνη 16, όπου βρέθηκαν πολλά εκρηκτικά για κατασκευή βομβών (ζελατοδυναμίτιδα, πυροκροτητές και χρονοδιακόπτες), σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Την αποθήκη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, νοίκιαζε ο ένας από τους δύο άνδρες, ο οποίος είχε κατηγορηθεί παλαιότερα και ως συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ σε σπίτι, όπου ακολούθησε έρευνα, συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας -επίσης γνώριμος της Αστυνομίας- και η φίλη του, καθώς βρέθηκαν δύο πιστόλια. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνδρες κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Αυτήν την ώρα π

Τους συνεργάτες του 42χρονου και τα καλάσνικοφ – σφραγίδα της Ο.Λ.Α., αναζητούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής μετά τα πρώτα αποτελέσματα των Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Τα ευρήματα από την επιχείρηση της περασμένης Πέμπτης στο σπίτι του 42χρονου, έχουν αρχίσει να «μιλάνε» και μετά τα πρώτα αποτελέσματα που έδειξαν ότι κατείχε μέσα σε σκληρό δίσκο αρχείο σε μορφή PDF, το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), στις 24-11-2015, οι αναλυτές της ΔΑΕΕΒ εκτιμούν ότι είναι πολύ κοντά στον εντοπισμό των καλάζνικοφ που χρησιμοποίησε η οργάνωση στην πρώτη της φάση πριν περάσει στις επιθέσεις με βόμβες.

Αν και αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι τα καλάσνικοφ – σφραγίδα είχαν καταλήξει στον πάτο της θάλασσας, νέες πληροφορίες αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τα χαμένα όπλα είναι κάπου κρυμμένα και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα τα βρουν.

Παράλληλα, νέα στοιχεία οδηγούν τις έρευνες στους 4 με 5 συνεργάτες του 42χρονου που ουσιαστικά αποτελούν και τον επιχειρησιακο πυρήνα της Ο.Λ.Α. Οι αστυνομικοί εκτιμουν οτι σύντομα θα υπαρξουν καταιγιστικες εξελίξεις στην ιστορία με την τρομοκρατία.

Τέλος, οπως αναφέρεται και στην ανακοινωση της ΕΛ.ΑΣ για το αρχείο «Από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή «PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας).

Επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας).

Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή», έτσι με δεδομένο ότι στο αρχείο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο εκτιμούν ότι ο 42χρονος είναι ο συντάκτης των προκηρύξεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here