spot_img
12.2 C
London
ΑρχικήΛ. Οικονόμου: «Ιδιαίτερης σημασίας και θέμα εθνικής ασφάλειας η σύλληψη 33 μελών...

Λ. Οικονόμου: «Ιδιαίτερης σημασίας και θέμα εθνικής ασφάλειας η σύλληψη 33 μελών ΜΚΟ στη Λέσβο»

Ιδιαίτερης σημασίας και από πλευράς εθνικής ασφάλειας χαρακτήρισε την υπόθεση σύλληψης των 33 μελών ΜΚΟ στη Λέσβο, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», o υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Τόνισε ότι, μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες, είναι και η κατασκοπεία. Παράλληλα, σημείωσε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αναφορικά με την κατηγορία για κατασκοπεία, ο Λευτέρης Οικονόμου εξήγησε ότι από τον εθνικό σχεδιασμό έρευνας και διάσωσης, δεν προβλέπεται εμπλοκή ΜΚΟ.

«Μεταξύ των άλλων κατηγοριών που θα απευθυνθούν και απευθύνονται στα άτομα τα οποία εμπλέκονται είναι και η κατασκοπεία διότι και από τον εθνικό σχεδιασμό στην έρευνα και διάσωση δεν προβλέπεται η εμπλοκή ΜΚΟ ή άλλων τέτοιων οργανώσεων. Κατά συνέπεια και οτιδήποτε άλλο και να θέλουν να προφασιστούν δεν είχαν κανένα νόμιμο δικαίωμα να ασχολούνται με τέτοιου είδους δραστηριότητες και πολύ περισσότερο με μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο και ένταση των σχέσεων Ελλάδος –Τουρκίας και με ανεπτυγμένο το στόλο του πολεμικού μας Ναυτικού και του Λιμενικού και όντας σε μια 24ώρη επιχειρησιακή δραστηριοποίηση να μεταδίδουν τέτοιες πληροφορίες. Αυτά είναι πλήρως τεκμηριωμένα, έχουμε τηρήσει όλες τις προβλεπόμενες δικονομικές διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, οι συντονιστές ΜΚΟ αλλά και δίκτυα ξένων υπηρεσιών, ότι τα ελληνικά σύνορα θωρακίζονται και σε εγχειρήματα κατασκοπίας και επιβουλών της εθνικής μας ασφάλειας μέσω της εργαλειοποιήσης μεταναστών», σημείωσε ο Λευτέρης Οικονόμου.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα