Κορονοϊός: Εκπαιδευτικός στη Βουλιαγμένη θετικός-Κλείνει κι άλλο σχολείο

0
12

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βουλιαγμένη έπειτα από την επιβεβαίωση ότι ένας εκπαιδευτικός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Με απόφαση του υπουργείου Υγείας, το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά την εκτίμηση κινδύνου που διενεργήθηκε όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη του κρούσματος.

Το πρωτόκολλο προβλέπει στην περίπτωση εκπαιδευτικού με θετικό τεστ ο οποίος/η οποία διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα ή έχει έρθει σε επαφή με περισσότερα άτομα, για τον προσδιορισμό των απαραίτητων μέτρων θα πρέπει να γίνεται ειδική κάθε φορά εκτίμηση κινδύνου για τυχόν στενές επαφές εντός 48 ωρών πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν), λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

  • τον αριθμό των διδακτικών ωρών που δίδαξε στο κάθε τμήμα,
  • τον τρόπο χρήσης μάσκας –από τον ίδιο και τους άλλους– κατά τις επαφές με άλλα άτομα,
  • τον τρόπο τήρησης αποστάσεων από τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή,
  • τη διάρκεια της επαφής με τα άτομα αυτά, κτλ.

Επιπρόσθετα, η τυχόν απομάκρυνση παιδιών / προσωπικού άλλων τμημάτων ή και ολόκληρου του σχολείου θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την εκτίμηση κινδύνου που θα προκύπτει κατά την διερεύνηση και ιχνηλάτηση των επαφών.

Βάσει λοιπόν των ανωτέρω δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του Γυμνασίου Βουλιαγμένης για 14 μέρες, μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου.

Η δημοτική αρχή, από την πρώτη στιγμή της πληροφόρησης για την ύπαρξη του κρούσματος, προχώρησε σε απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου και πλέον παρακολουθεί επικουρικά τις εξελίξεις και είναι στη διάθεση των αρμοδίων φορέων να συμβάλει σε οποιαδήποτε επιπρόσθετη ενέργεια κριθεί απαραίτητη, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here