Γαργαλιάνος: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό – Προσοχή στα ασανσέρ – Απαραίτητη η μάσκα

0
16

Για το ενδεχόμενο να δούμε τον κορονοϊό να γίνεται ακόμη πιο επιθετικός μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Μιλώντας στο Mega, μεταξύ άλλων, έδωσε οδηγίες τι να προσέχουμε στα ασανσέρ, ενώ η μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό είναι απαραίτητη.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, στα ασανσέρ πρέπει να μπαίνουν δύο άτομα με απόσταση και φορώντας μάσκες, είπε.  Αν και τα σταγονίδια πέφτουν στο έδαφος και δεν αιωρούνται συνεχώς, αν παραμείνει κλειστή η πόρτα, μπορεί να γίνει μετάδοση. «Άρα οπωσδήποτε χρήση μάσκας στα ασανσέρ», συνιστά ο κ. Γαργαλιάνος.

Στο μεταξύ, οι ειδικοί ανησυχούν για το ενδεχόμενο να σημειωθεί περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού ειδικά σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Αττική.

Σχετικά με την εξέλιξη του ιού το τελευταίο διάστημα και τον ρυθμό θνησιμότητας, «στη δεύτερη φάση της πανδημίας καταγράφονται ίσως κάποιοι παραπάνω θάνατοι» είπε ο κ. Γαργαλιάνος «αλλά δεν μπορούμε ακόμη να γνωρίζουμε ποιες είναι οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με την πρώτη φάση της πανδημίας. Θα πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα προκειμένου να κάνουμε ανάλυση των δεδομένων».

Για το ενδεχόμενο να δούμε τον κορονοϊό να γίνεται ακόμη πιο επιθετικός, είπε ότι τίποτα δεν αποκλείεται και για τον λόγο αυτό πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να συνηθίσουμε στις νέες συνθήκες διαβίωσης.

Τέλος ο κ. Γαργαλιάνος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια  να μη γίνει εστία υπερμετάδοσης ο δήμος Ευρώτα Λακωνίας μετά τα 37 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here