spot_img
11.8 C
London
ΑρχικήΚορονοϊός: Στα 39 έτη η μέση ηλικία των κρουσμάτων – Αυξήθηκαν οι...

Κορονοϊός: Στα 39 έτη η μέση ηλικία των κρουσμάτων – Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι

Ανησυχούν οι επιστήμονες για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και κυρίως για τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών, που δίνουν μάχη στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Κυριακής, η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι πλέον τα 39 έτη.

Αναλυτικά, τα 7.171 κρούσματα αφορούν ασθενείς που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 18 -39 ετών (ποσοστό 43,7%). Οι 4.087 είναι άνδρες και οι 3.071 είναι γυναίκες.

Πέντε συνάνθρωποί μας (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα) από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχουν καταλήξει (ποσοστό 1,3%), ενώ δύο άνδρες ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (ποσοστό 2,9%).

Μεταξύ των διασωληνωμένων είναι και ο 25χρονος άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από την Τήνο στην Αθήνα και η κατάστασή του θεωρείται σταθερή αλλά κρίσιμη, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ. Σημειώνεται πως ο 25χρονος δεν έχει υποκείμενο νόσημα.

Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 17.444 κρούσματα στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 2.825 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, τα 7.242 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των θανάτων είναι 78 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών).

Δείτε τον πίνακα:

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα