spot_img
5.3 C
London
ΑρχικήΠροεδρικό debate Nτόναλντ Τραμπ-Τζο Μπάιντεν αύριο

Προεδρικό debate Nτόναλντ Τραμπ-Τζο Μπάιντεν αύριο

Με κομμένη την ανάσα ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν οι Αμερικανοί τηλεθεατές, αύριο το βράδυ (ώρα Αμερικής- ξημερώματα ώρα Ελλάδας) το πρώτο προεδρικό debate με τους δύο πολιτικούς αντιπάλους – Τραμπ και Μπάιντεν – να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νικητή τον Δημοκρατικό που έλαβε το προεδρικό χρίσμα, Τζο Μπάιντεν, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θα προσπαθήσει να αντιστρέψει το δυσμενές γι΄αυτόν κλίμα αμφισβητώντας ακόμη και την πνευματική διαύγεια του αντιπάλου του.

Αν και ο Τραμπ συνήθως αισθάνεται μεγάλη άνεση όταν μιλάει στο τηλεοπτικό δίκτυο «Fox News», ο Κρις Γουάλας , που θα συντονίζει την τηλεμαχία, δεν αναμένεται να του κάνει τη ζωή εύκολη.

Στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε τον Ιούλιο, ο Ουάλας αντέκρουσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ σχετικά με τις δηλώσεις που έχει κάνει για την αστυνομία ο Δημοκρατικός αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές, Τζο Μπάιντεν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Τραμπ απέδωσε την άνοδο της εγκληματικότητας σε ορισμένες πόλεις στην ανεπάρκεια, όπως υποστηρίζει, των Δημοκρατικών δημάρχων τους.

«Τις κακοδιαχειρίστηκαν», επέμεινε ο Τραμπ αφού ο δημοσιογράφος Κρις Γουάλας του επισήμανε ότι πολλές από αυτές τις πόλεις έχουν Δημοκρατικούς δημάρχους εδώ και δεκαετίες.

Πάντως, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι αδημονούν για το πρώτο «προεδρικό debate», που θα διεξαχθεί στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ. Τραμπ και Μπάιντεν θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι στα τηλεοπτικά πλατό διεκδικώντας κυρίως την ψήφο των αναποφάσιστων , κυρίως όμως των γυναικών.

Στην ατζέντα του debate θα βρεθούν φλέγοντα θέματα όπως, η οικονομία της χώρας, το Ανώτατο Δικαστήριο , η πανδημία της νόσου Covid- 19, η έξαρση της ρατσιστικής βίας στις ΗΠΑ αλλά και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των «New York Times» σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να είναι μέγα φοροφυγάς…

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα