spot_img
4.7 C
London
ΑρχικήΔράμα: Χωρίς «Ονειρούπολη» φέτος τα Χριστούγεννα λόγω κορονοϊού

Δράμα: Χωρίς «Ονειρούπολη» φέτος τα Χριστούγεννα λόγω κορονοϊού

Σοβαρή οικονομική αιμορραγία φαίνεται πως θα επιφέρει η μη λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού στη Δράμα, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες

Διαφορετική αναμένεται να είναι η εορταστική περίοδος φέτος στη Δράμα, αφού η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να στήσει την Ονειρούπολη, το περίφημο χριστουγεννιάτικο χωριό που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Στη διαπαραταξιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην πόλη της ανατολικής Μακεδονίας, η δημοτική αρχή εξέφρασε τις προθέσεις της για μη πραγματοποίηση της φετινής διοργάνωσης, αφού τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας δεν επιτρέπουν να υπάρξει Ονειρούπολη όπως τη γνωρίζει το κοινό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η δημοτική αρχή προσανατολίζεται σε μια μερική ανάπτυξη της Ονειρούπολης, η οποία υπό κανονικές συνθήκες πραγματοποιείται στον δημοτικό κήπο της πόλης και την πλατεία Ελευθερίας.

Επισήμως ο δήμος Δράμας κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά του για το τι πρόκειται να γίνει τη φετινή εορταστική περίοδο, ωστόσο είναι κοινό μυστικό εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν μπορεί να γίνει με τους όρους των προηγούμενων ετών.

«Υπό κατασκευή»

Όπως τόνισε στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου Δράμας Αναστασία Τόλιου, η οποία έχει και την ευθύνη της φετινής διοργάνωσης, «σκοπός μας είναι να προσαρμοστούμε στα φετινά δεδομένα. Για κάθε επίσημη εξέλιξη θα ενημερώσουμε αρχικά τους δημότες μας, αλλά και τους επισκέπτες μας».

Σε συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να δοθεί αύριο Δευτέρα θα αναλυθεί λεπτομερώς το σχέδιο του δήμου για τη φετινή περίοδο, ωστόσο «αγκάθι» αποτελεί το τι θα γίνει με τους τοπικούς επιχειρηματίες.

Ο τουρισμός στον νομό Δράμας είναι κατά βάση χειμερινός και ως εκ τούτου δεν επηρεάστηκε από τη θερινή λαίλαπα της πανδημίας, όμως όλα δείχνουν ότι και ο τουρισμός τον φετινό χειμώνα θα είναι δύσκολος.

Βάσει των όσων έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ο δήμος που έχει πάρει τη διοργάνωση στα χέρια του από τη Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Δράμας, προτίθεται να στολίσει την περιοχή στα πρότυπα της Ονειρούπολης, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι γιγαντοοθόνες θα παραπέμπουν το κοινό στην διοργάνωση της περιόδου 2021-22, με το μήνυμα «Ονειρούπολη Under Construction».

Τεράστια πτώση τζίρου

Η απώλεια της συγκεκριμένης διοργάνωσης, που από το 2003 γίνεται ανελλιπώς, πρόκειται να επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην τοπική οικονομία, αφού οι επιχειρηματίες της περιοχής θα δουν τον τζίρο τους να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, την περίοδο που περιμένουν αύξηση των κερδών τους.

Η Ονειρούπολη, που διοργανώνεται από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου, προσφέρει έσοδα στις τοπικές επιχειρήσεις (εστίαση, ξενοδοχεία κτλ), που υπό κανονικές συνθήκες μπορούσαν να επιτευχθούν σε ορίζοντα πενταμήνου.

Η ανησυχία στις τοπικές επιχειρήσεις είναι διάχυτη, αφού υπολόγιζαν στα έσοδα της εορταστικής περιόδου για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Βάσει των περσινών στοιχείων, τις πύλες της Ονειρούπολης πέρασαν για πρώτη φορά από το 2003 1.000.000 επισκέπτες, ενώ είχαν ήδη γίνει ανοίγματα σε βαλκανικές χώρες, ώστε να υπάρξουν επισκέπτες εκτός από την κοντινή Βουλγαρία, από τη Σερβία και τη Ρουμανία.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τα χριστουγεννιάτικα χωριά ακολουθούν τη μοίρα των θερινών εμποροπανηγύρεων, αφού και στα Τρίκαλα δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί «Ο Μύλος των Ξωτικών».

«Στο δημοτικό συμβούλιο της 10ης Σεπτεμβρίου ανακοινώσαμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η φετινή εκδήλωση λόγω της πανδημίας. Πλέον επεξεργαζόμαστε εναλλακτικά σενάρια για τις φετινές γιορτές», ανέφερε στη Voria.gr ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα