Αρτοποιός στην Κεφαλονιά και 27χρονος στην Καστοριά έπεσαν θύματα απάτης

0
16

Όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες στα νησιά του Ιονίου δέχονται το τελευταίο διάστημα τηλεφωνήματα από απατεώνες που προσπαθούν με διάφορα προσχήματα να τους αποσπάσουν χρήματα, εκμεταλλευόμενοι τις ζημιές που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ιανός»!

Οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι οι άγνωστοι συνομιλητές έχουν πρόθεση να τους εξαπατήσουν, όμως ένας ιδιοκτήτης αρτοποιείου στην Κεφαλονιά πείστηκε ότι ο άγνωστος που του τηλεφώνησε και ισχυρίστηκε ότι είναι στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήθελε πράγματι να αγοράσει τρόφιμα για τους πληγέντες από την θεομηνία!

Ο άγνωστος έδωσε την παραγγελία ύψους 200 ευρώ, αλλά λίγο αργότερα έστειλε ηλεκτρονικά στον αρτοποιό ένα πλαστό παραστατικό κατάθεσης, στο οποίο δήθεν είχε κάνει λάθος καταβάλλοντας στον λογαριασμό του ποσό ύψους 2.000 ευρώ και ζήτησε να καταθέσει την υποτιθέμενη διαφορά. Ο επιχειρηματίας δεν υποψιάστηκε την κομπίνα και κατέθεσε τα χρήματα στον λογαριασμό του δράστη, ο οποίος αναζητείται τώρα από την Ασφάλεια.

Απάτη με την αγορά σκύλου

Σκύλο αγόρασε, αλλά σκύλο δεν… είδε ένας 27χρονος από περιοχή της Καστοριάς, που εντόπισε την αγγελία για την πώλησή του πριν από δυο μήνες. Έπειτα από επικοινωνία με τον 44χρονο πωλητή, αρχικά μέσω διαδικτύου και στη συνέχεια τηλεφωνική, κατέθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό μιας 46χρονης 220 ευρώ για την αγορά, αλλά δεν παρέλαβε ποτέ το τετράποδο. Τα στοιχεία των δραστών ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος τους, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here