spot_img
3.8 C
London
ΑρχικήΗ δυσαρέσκεια του Δημάρχου Κομοτηνής προς τη Διακομματική Επιτροπή Θράκης υπό...

Η δυσαρέσκεια του Δημάρχου Κομοτηνής προς τη Διακομματική Επιτροπή Θράκης υπό την Ν.Μπακογιάννη

Για τον αποκλεισμό του δήμου Κομοτηνής και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, διαμαρτυρήθηκε αποχωρώντας από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, υπό την πρόεδρο της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη ο δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης. Ο κ. Γκαράνης αιτιολόγησε την απόφασή του και με δηλώσεις αλλά και με δελτίου Τύπου που εξέδωσε.

«Στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Ντόρας Μπακογιάννη κατέθεσα την έντονη διαμαρτυρία μου και αποχώρησα, γιατί με τον αποκλεισμό μου περιφρονήθηκε κατάφωρα ο θεσμός του Δημάρχου Κομοτηνής και με τον αποκλεισμό του συναδέρφου Βασίλη Μαυρίδη περιφρονήθηκε ο θεσμός του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Και αντί στοιχειοθετημένης και πολιτικής απάντησης εισέπραξα εκ μέρους της κυρίας Μπακογιάννη ειρωνικά σχόλια και ευφυολογήματα εν είδει αστεϊσμών! Καμία εξήγηση για την απαξίωση του μεγαλύτερου αριθμητικά και γεωγραφικά Δήμου του Νομού μας! Καμία εξήγηση για τον αποκλεισμό του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης ΑΜΘ!
Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Διακομματική αυτή Επιτροπή διατείνεται ότι έχει ως στόχο τον αφουγκρασμό των αγωνιών, των προβλημάτων και των αιτημάτων του λαού της Θράκης! Αλλά αποκλείει από τον κύκλο επαφών της -χωρίς καμία αιτιολογία- τον εκπρόσωπο του μεγαλύτερου Δήμου του Νομού Ροδόπης και τον Πρόεδρο όλων των Δημάρχων της Περιφέρειάς μας!
Πρώτος -και μοναδικός- αυτόκλητος υπερασπιστής αυτών των απαράδεκτων επιλογών στις επαφές της Επιτροπής και της κυρίας Μπακογιάννη με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής ήρθε πριν από λίγο ο κύριος Γραβάνης! Και αναρωτιόμαστε όλοι γιατί άραγε; Ο κύριος Γραβάνης, που ως θεσμικός εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου συνάντησε την κυρία Μπακογιάννη σε ιδιαίτερη σύσκεψη, όπου είχε την ευκαιρία να αναλύσει διεξοδικά τα προβλήματα των επαγγελματιών, που εκπροσωπεί! Για τα προβλήματα συνολικά των Δημοτών της Κομοτηνής δε νοιάζεται! Ας κατατεθούν γρήγορα, μαζικά και χωρίς να τους δοθεί η δέουσα βαρύτητα! Ο κύριος Γραβάνης, που κατηγορεί για κομματική υποκίνηση τον Δήμαρχο Κομοτηνής, χωρίς να συγκινείται πολιτικά από την περιφρόνηση των θεσμών του Δημάρχου Κομοτηνής και του Προέδρου της ΠΕΔ! Ούτε, φυσικά, από το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Θράκης καλείται να καταθέσει τις προτάσεις της σε μια απρόσωπη, μαζική ηλεκτρονική πλατφόρμα!
Η Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής έχει συγκροτημένες προτάσεις και αναλυτικό σχεδιασμό για το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της περιοχής, το οποίο και κατέθεσα εγγράφως στην επιτροπή πριν την αποχώρησή μου από τη σύσκεψη.
Αλλά ως Δήμαρχος Κομοτηνής οφείλω να υπερασπιστώ τον θεσμικό μου ρόλο! Οφείλω να σέβομαι τους συνδημότες μου, που με επέλεξαν για να μεταφέρω τη φωνή τους με μαχητικό και πειστικό τρόπο! Καμία επιτροπή δεν μπορεί να διαβουλεύεται ερήμην της φωνής τους! Εκτός αν η συγκεκριμένη Διακομματική Επιτροπή δεν έχει ως στόχευση την ανάπτυξη της Θράκης, αλλά τις δημόσιες σχέσεις με αρεστούς!

Απαντώντας σε ερώτηση του Χρόνου η πρόεδρος της Διακομματικής δήλωσε: «Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη. Θα ακολουθήσουν κι άλλες επισκέψεις, ώστε να έχουμε αναλυτικές συζητήσεις με όλους τους Δημάρχους. Αίσθησή μου είναι ότι (ο Δήμαρχος Κομοτηνής) ζήλεψε τους δύο δημάρχους που είδα και κατέβασε μούτρα» είπε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ σε ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση προχώρησε και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής Κλεοπάτρα Στογιαννίδου. Η κα. Στογιαννίδου αναφέρει:
Η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής κ. Ντόρα Μπακογιάννη είναι απολύτως εκτεθειμένη από την επιλογή της να μην επισκεφθεί τον μεγαλύτερο Δήμο της Ροδόπης, ενώ την ίδια στιγμή προγραμμάτισε συναντήσεις με άλλους Δημάρχους και λοιπούς φορείς της περιοχής. Οι δηλώσεις της δε περί ζήλιας(!) και κατεβασμένων μούτρων(!), εκφράσεις καφενείου, που προσωπικά με άφησαν άφωνη.. τίθενται στην κρίση του κόσμου, αν και νομίζω ότι είναι κοινή η παραδοχή ότι την εκθέτουν ακόμη περισσότερο. Λυπάμαι ιδιαίτερα για όλη αυτή τη στάση της, που δείχνει ότι μάλλον δεν έχουμε και πολλά να περιμένουμε από την Διακομματική Επιτροπή στην οποία προεδρεύει. Ο Δήμαρχος Κομοτηνής δικαίως αντέδρασε σε αυτή την πρωτοφανή υποτίμηση του θεσμού και φορέα που εκπροσωπεί και αποχώρησε από τη σύσκεψη. Η στάση του αυτή όχι μόνο δεν απαξιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως μας είπε σήμερα ο κ. Γραβάνης, αλλά αντίθετα καταδεικνύει ότι ως Δήμαρχος επιλέγει να αντιδρά και όχι να σιωπά, όταν κάποιοι με μικροκομματικά κριτήρια επιχειρούν να παρακάμψουν τον Δήμο Κομοτηνής και να ανατρέψουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θέλουμε και οφείλει να διαδραματίζει. Ο κ. Γραβάνης, με βάση τις σημερινές δηλώσεις του, αν ήταν σήμερα Δήμαρχος Κομοτηνής, προφανώς «προασπιζόμενος τα συμφέροντα του Δήμου» δεν θα αντιδρούσε και προφανώς θα ένιωθε ιδιαίτερα περήφανος για όλη αυτή την απαξίωση! Στην κρίση σας η στάση και οι αντιδράσεις όλων!

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα