Χανιά: Ξύλο έπαιξε διευθυντής με μαθητές για την κατάληψη σε σχολείο – Εικόνες ντροπής (video)

0
12

Την κατάληψη προσπάθησε να «σπάσει» ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, με αποτέλεσμα να συμπλακεί με τους μαθητές που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στα κάγκελα και να εκτιλυχθούν σκηνές ντροπής για την παιδεία μας και την τοπική κοινωνία.

Οι μαθητές υποστηρίζουν ότι ο διευθυντής τους χτύπησε στην προσπάθειά του, να κόψει τις κλειδαριές. Από την πλευρά του, ο διευθυντής τονίζει ότι τα παιδιά τον έσπρωχναν και τον προπηλάκισαν.

Όπως ήταν φυσικό, στα «πηγαδάκια» της πόλης έγινε μεγάλη συζήτηση για το περιστατικό και ακούστηκαν πολλές απόψεις, τόσο από εκείνους που ήταν με την πλευρά του διευθυντή όσο και από αυτούς που είχαν πάρει το μέρος των μαθητών.

Το συμβάν έληξε, τα πνεύματα ηρέμησαν σήμερα το πρωί, ωστόσο οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν εικόνες ντροπής για όλες τις πλευρές.

Δείτε το video:

Την ίδια ώρα αυξάνονται τα σχολεία στην Κρήτη, που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Από το πρωί υπό κατάληψη βρίσκονται συνολικά 31 σχολεία του Ηρακλείου, με τους μαθητές να αντιδρούν στο μεγαλύτερο μέρος τους με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη λόγω προβλημάτων στην κτιριακή υποδομή του σχολείου τους, ή λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως το Γυμνάσιο Βαγιωνιάς.

Αναλυτικά, υπό κατάληψη βρίσκονται το 4ο, το 5ο, το 7ο, το 8ο και το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και τα Γυμνάσια Τεφελίου, Πόμπιας, Αρχάνων, Μελεσών, Καστελίου, Αγίου Μύρωνα, Αγίας Βαρβάρας και Γουβών. Επίσης, υπό κατάληψη βρίσκονται 18 Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ.

Ακόμη, το 4ο, το 5ο, το 6ο, το 8ο, το 11ο και το 13ο Λύκειο Ηρακλείου, το 2ο και το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, το ΕΠΑΛ Μοιρών και τα Γενικά Λύκεια Αγίου Μύρωνα, Γουβών, Αρχανών, Χερσονήσου, Μελεσών, Καστελίου, Επισκοπής και το Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here