Στην Βρετανία πιθανό να απαγορευτεί στους φοιτητές να φύγουν τα Χριστούγεννα από τις πόλεις που σπουδάζουν

0
15

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μετακινηθούν οι φοιτητές από τις πόλεις των πανεπιστημίων τους στη διάρκεια των Χριστουγέννων, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορoνοϊού και να προστατευθεί η εκπαιδευτική κοινότητα, άφησε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ.

Με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC κι όταν ρωτήθηκε «αν θα ζητηθεί από τους φοιτητές που σπουδάζουν στη Βρετανία, να παραμείνουν στις περιοχές που βρίσκονται τα πανεπιστήμιά τους», ο Χάνκοκ απάντησε πως «με την κατάσταση που βιώνουμε, έχω μάθει να μην αποκλείω τίποτα και μια από τις βασικές μας προκλήσεις, είναι να διασφαλίσουμε πως οι πολίτες θα είναι όσο περισσότερο ασφαλείς γίνεται».

Για να προσθέσει, πάντως, πως «δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Δεν θέλω να σας αφήσω με την προσδοκία, ωστόσο πρέπει να εργαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα αυτήν τη στιγμή».

Η τοποθέτηση αυτή του Βρετανού υπουργού Υγείας προέκυψε έπειτα από τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων που προκύπτουν σε πανεπιστήμια της χώρας, με φοιτητές να έχουν τεθεί σε καραντίνα στις πανεπιστημιακές τους εστίες, σε Γλασκώβη, Νταντί και Λίβερπουλ. Μάλιστα, στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης εντοπίστηκαν 120 θετικά κρούσματα μεταξύ φοιτητών και 600 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι τα πανεπιστήμια έχουν λάβει «σαφές αίτημα να μην στείλουν τους μαθητές στο σπίτι τους σε περίπτωση εμφάνισης εστίας κορονοϊού, ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση σε ολόκληρη τη χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here