Δείτε τι βρήκε η Αντιτρομοκρατική στην αποθήκη-«γιάφκα» στο Κουκάκι – Τρεις συλλήψεις

0
12
¸ñåõíåò ôçò áíôéôñïìïêñáôéêÞò õðçñåóßáò óå óðßôé óôï êïõêÜêé. (EUROKINISSI/ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

Εκρηκτικές ύλες, πυροκροτητές και φυσίγγια για Kalashnikov βρέθηκαν κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην αποθήκη-“γιάφκα” στο Κουκάκι, ενώ στο σπίτι του ενός εκ των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν δύο πιστόλια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, από τις μέχρι τώρα έρευνες σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

– Επτά κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου 1.600 gr. (αμμωνίτιδα),
– Δεκατέσσερις κοινοί πυροκροτητές,
– Δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές,
– Δύο πυροκροτητές Nonel,
– Ένας κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό,
– Πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (Kalashnikov).about:blank

Στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και δύο πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνελήφθησαν τρία άτομα -δύο άνδρες ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών-, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μεταξύ αυτών είναι αντιεξουσιαστής και συνεργός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης – συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία 7 χρόνια. Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here