Στα δικαστήρια της Αυστρίας πάνω από 6.000 τουρίστες λόγω…Covid-19 (!)

0
13
A nurse wearing a protective gear checks a temperature of a person at a one-time special passage created to help people cross the Hungary-Austria border in Hegyeshalom, Hungary, March 17, 2020. REUTERS/Bernadett Szabo

Περισσότεροι από 6.000 τουρίστες από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία προσφεύγουν στα δικαστήρια, ζητώντας αποζημιώσεις που σχετίζονται με την εξάπλωση του κορονοϊού στο χιονοδρομικό κέντρο Ισγκλ  του Τιρόλου. Η Αυστριακή Ένωση Προστασίας Καταναλωτών κατέθεσε ήδη αγωγή κατά της Δημοκρατίας της Αυστρίας σε δικαστήριο της Βιέννης. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περισσότεροι από 6.000 παραθεριστές του Τιρόλου, όπου βρίσκεται το Ισγκλ, κατέφυγαν στην Ένωση αυτή προκειμένου να προσφύγουν μαζικά στα δικαστήρια και να διεκδικήσουν αποζημίωση.

Οι ενάγοντες καταλογίζουν στις αρχές του χιονοδρομικού κέντρου ότι αντέδρασαν πολύ αργά τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά την έναρξη της επιδημίας, αν και είχαν πληροφορηθεί για την ύπαρξη κρούσματος σε μπαρ του Ισγκλ. Το αποτέλεσμα ήταν να μολυνθούν οι παραθεριστές οι οποίοι σύχναζαν εκεί μετά το σκι και να διαδοθεί ο ιός, από το θεωρούμενο πλέον σημείο μηδέν, σε όλη την Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here