Πέτσας: «Δεν έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο του τοπικού lockdown» – Στο «κόκκινο» η Αττική

0
13

Στο «κόκκινο» η Αττική με 210 νέα κρούσματα…

«Εξετάζουμε το πώς μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί για να ελέγξουμε τα κρούσματα»
Την στιγμή που τα κρούσματα καταγράφουν ανδοική πορεία καθημερινά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει έκκληση πιστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας, τονίζοντας ότι όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ επισήμανε ότι ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο του τοπικού lockdown, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγάλο στην Αττική και ειδικά στο δήμο Αθηναίων

Μάλιστα τόνισε ότι εξετάζουν τους τρόπους ώστε να είναι «πιο αποτελεσματικοί σε δημοτικά διαμερίσματα».

«Δεν έχουμε αποκλείσει ποτέ από τα εργαλεία μας ένα τοπικό lockdown, το κάναμε όπου χρειάστηκε. Πάντα έχουμε στη φαρέτρα μας αυτό το εργαλείο για να περιορίσουμε τα κρούσματα. Το πρόβλημα πολύ μεγάλο στο Δήμο Αθηναίων, εξετάζουμε το πώς μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί για να ελέγξουμε τα κρούσματα, εάν αυτό δεν είναι εφικτό δεν αποκλείεται να πάρουμε περισσότερα μέτρα, ακόμα δεν είμαστε εκεί αν τηρήσουμε τα μέτρα δεν θα φτάσουμε και εκεί».

Την ίδια ώρα η κατάσταση στα νοσοκομεία γίνεται όλο και δυσκολότερη, με την πίεση στο σύστημα Υγείας να είναι μεγαλύτερη γιαυτό και δίνονται επιπλέον Μονάδες Υγείας.

Όπως είπε σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη μία ηλεκτρονική πλατφόρμα στο gov.gr όπου κάθε πολίτης θα βάζει τον ταχυδρομικό του κώδικα για να ξέρει τι μέτρα ισχύουν στην περιοχή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here