Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Ξανά στο εδώλιο οι Ρουμάνοι δολοφόνοι του

0
18

Αναβιώνει σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας η δίκη για τη στυγερή δολοφονία  του συγγραφέα

Αναβιώνει σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του Μ.Κουμανταρέα τον Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο σπίτι του συγγραφέα επί της οδού Ζακύνθου στην Κυψέλη. Αντιμέτωπο με δικαστές και ενόρκους θα βρεθούν ξανά οι δυο αλλοδαποί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ειδικότερα, η ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου είχε εκδοθεί τον Ιούλιο του 2016 με το δικαστήριο να κρίνει τότε ενόχους για τη δολοφονία του συγγραφέα τους δυο Ρουμάνους κατηγορούμενους, ηλικίας 30 και 33 ετών σήμερα. Ακόμη με την απόφασή του το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στο καθένα από τους δυο κατηγορούμενους για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο άνδρες δολοφόνησαν τον Μένη Κουμανταρέα επειδή αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους οι δυο καταδικασθέντες επέρριπταν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για τα όσα έγιναν τη μοιραία βραδιά.

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα μετά από μια αναβολή που είχε δοθεί το Δεκέμβριο του 2019. Οι δυο καταδικασθέντες θα μεταχθούν στο Εφετείο από τις φυλακές όπου εκτίουν τις ισόβιες καθείρξεις που τους επιβλήθηκαν πρωτόδικα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here