Ψευδείς βεβαιώσεις ζητούν γονείς για να μη φορούν μάσκα τα παιδιά τους στο σχολείο

0
16
Students wearing protective face masks return at the Liceo Isacco Newton high school for the first time since March, adhering to strict regulations to avoid coronavirus disease (COVID-19) contagion in Rome, Italy September 14, 2020. REUTERS/Yara Nardi

Γονείς ζητούν ψευδείς βεβαιώσεις για να μη φορούν μάσκα τα παιδιά στο σχολείο
H συντριπτική πλειοψηφία των γονέων είναι προβληματισμένοι και όχι σωστά ενημερωμένοι για την χρήση της μάσκας

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις γονέων στα Χανιά, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν την χρήση μάσκας για τα παιδιά τους, στα σχολεία, παρά την ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που παρουσιάζει η χώρα.

Μιλώντας στο MEGA, ο πνευμονολόγος, Στυλιανός Βιττωράκης, επισήμαινε ότι αρκετοί είναι οι γονείς που επισκέπτονται ιατρούς ζητώντας ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, προκειμένου τα παιδιά τους να μη φορούν μάσκα στο σχολείο, ωστόσο «είναι ένα φαινόμενο που φθίνει όσο περνούν οι μέρες».

Ο κ. Βιττωράκης τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων είναι προβληματισμένοι και όχι σωστά ενημερωμένοι για την χρήση της μάσκας. «Τους συμβουλεύουμε ότι αυτοί που θα ωφεληθούν από την χρήση μάσκας είναι οι ίδιοι και προσπαθούμε να τους δείξουμε ότι η μάσκα δεν τους προκαλεί κανένα κακό.

Ο πνευμονολόγος υπογράμμισε ότι καλύτερο «όπλο» προκειμένου να πείσουμε τον κόσμο για τα οφέλη της μάσκας είναι η ενημέρωση.

Την ίδια στιγμή, όπως είπε μιλώντας στο zarpanews.gr o Πρόεδρος της ένωσης συλλόγου γονέων νομού Χανίων Γρηγόρης Γκουλούσης, μια εβδομάδα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μικρή μερίδα γονέων προτιμά το παιδί τους να πάρει απουσία, παρά να πάει στο σχολείο με μάσκα.

Το χειρότερο είναι πως οι γονείς που εργάζονται, αφήνουν τα παιδιά με την γιαγιά και τον παππού, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία των ηλικιωμένων…

Δεν συμβαίνει το ίδιο με τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων καθώς εκεί οι απουσίες είναι περισσότερες, με αποτέλεσμα σε πολλά σχολεία οι μαθητές να έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις (δείτε εδώ) χωρίς ωστόσο όπως λέει να είναι σύμφωνοι με αυτήν την παράνομη, όπως την χαρακτηρίζει ο Γρηγόρης Γκουλούσης πράξη, η πλειοψηφία των μαθητών.

Την ίδια ώρα έκπληξη προκαλεί η δήλωση του πνευμονολόγου Στέλιου Βιττωράκη στο zarpanews.gr ότι δεκάδες πολίτες ζητούν ψευδείς βεβαιώσεις τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά τους, ότι έχουν πρόβλημα υγείας προκειμένου να μην φορέσουν μάσκα! Και δεν είναι μόνο οι πολίτες που πηγαίνουν στο ιατρείο και ζητούν ψευδείς βεβαιώσεις είναι και δεκάδες άλλοι που παίρνουν τηλέφωνο για το ίδιο θέμα.

«Λες και είμαστε ΚΕΠ μας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο άνθρωποι χωρίς προβλήματα υγείας και ζητούν ψευδείς βεβαιώσεις. Άλλοι μας λένε ότι ζαλίζονται, ενώ τους ξέρεις ότι είναι υγιείς, άλλοι έχουν ένα ήπιο άσθμα και δεν δικαιούνται να μην φοράνε μάσκα, την ώρα που πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και θα μπορούσαν να πάρουν βεβαίωση-μόνο για εξωτερικούς χώρους που η ανάσα είναι πιο γρήγορη- δεν ζητούν τέτοια χαρτιά. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δώσει καμία τέτοια βεβαίωση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here