spot_img
3 C
London
ΑρχικήΣυνελήφθησαν τρεις που έκλεβαν ανύποπτους πολίτες παριστάνοντας τους αστυνομικούς

Συνελήφθησαν τρεις που έκλεβαν ανύποπτους πολίτες παριστάνοντας τους αστυνομικούς

Τρία άτομα που έκλεβαν ανύποπτους πολίτες μέσα στα σπίτια τους, παριστάνοντας τους αστυνομικούς, συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Οι τρεις ημεδαποί την προηγούμενη ημέρα είχαν αφαιρέσει μεγάλο χρηματικό ποσό από το σπίτι ενός άνδρα στην Κηφισιά, στον οποίο συστήθηκαν ως αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν «έρευνα» για συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο του είπαν πως έκανε παράνομες δραστηριότητες. Αφού κατάφεραν και μπήκαν στο σπίτι, δηλώνοντας «αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας», του άρπαξαν λίρες και αντικείμενα πολύτιμης αξίας, με την λεία τους να φτάνει περίπου τις 60.000 ευρώ, όπως αναφέρει η ΓΑΔΑ.

Το φοβερό της υπόθεσης είναι πως οι συλληφθέντες, δήλωσαν και σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που μετέβησαν στο σημείο πως είναι «συνάδελφοί» τους, επιδεικνύοντας δελτία ταυτότητας που προσομοίαζαν με υπηρεσιακά. Μετά από έρευνες οι αρχές κατάφερε να συλλάβει τους δράστες: τον ένα τα ξημερώματα της Κυριακής στη Νίκαια και τους άλλους δύο αργότερα το μεσημέρι σε Ελευσίνα και Μάνδρα.

Βρέθηκε, μεταξύ άλλων, μέρος των κλοπιμαίων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων που ανήκουν στην συμμορία. Κατασχέθηκε ακόμα ένα όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και μπλούζα αστυνομικού που βρέθηκε εντός του οχήματος. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα