spot_img
6.4 C
London
ΑρχικήΚύπρος: Συνάντηση σήμερα Αναστασιάδη, Χριστοδουλίδη με Πομπέο

Κύπρος: Συνάντηση σήμερα Αναστασιάδη, Χριστοδουλίδη με Πομπέο

Την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου στη Λευκωσία θα περάσει, λίγο μετά τις 20:00,  ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, σε μια επίσκεψη – αστραπή, που θα διαρκέσει μόλις 4 ώρες, στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Nίκο Αναστασιάδη, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες στο γραφείο του Προέδρου Αναστασιάδη, καθώς και συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η Λευκωσία ενημερώθηκε για την πρόθεση του κ. Πομπέο να επισκεφθεί την Κύπρο το βράδυ της Πέμπτης στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φιλιπ Ρίκερ.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις αρχές του χρόνου, ωστόσο ματαιώθηκε μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη.

Την ίδια ώρα, στην Κύπρο, για να συμμετάσχουν σε κοινές ασκήσεις με την Εθνική Φρουρά, βρίσκονται από σήμερα δύο ταχύπλοα σκάφη (Combatant Craft Medium transport vessels) των Ειδικών Δυνάμεων Ναυτικού των ΗΠΑ.

Οι ασκήσεις αρχίζουν από σήμερα και θα συνεχιστούν μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου και εντάσσονται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι ασκήσεις αφορούν σε συνεργασία για θέματα διοικητικής μέριμνας και ναυσιπλοΐας.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα