spot_img
9.9 C
London
ΑρχικήΠρωτοφανές: Δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές από δύο διαφορετικά κόμματα προσφεύγουν από κοινού στο...

Πρωτοφανές: Δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές από δύο διαφορετικά κόμματα προσφεύγουν από κοινού στο Ευρωκοινοβούλιο

Για 1η φορά υπάρχει μια κοινή Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από δύο στελέχη διαφορετικών παρατάξεων για ένα θέμα που αφορά την λειτουργία και την ποιότητα της δημοκρατίας. Με επιστολή-Προσφυγή στην διαπρεπή Ισπανίδα ευρωβουλευτή και Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου κ. MONTSERRAT και με παράλληλη κοινοποίηση στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. SASSOLI αναφορικά με την καθυστέρηση του ελληνικού εκλογοδικείου δεκαέξι ολόκληρους μήνες.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του τέως βουλευτή και Γ.Γ. του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αϊβαλιώτη και Θεόδωρου Μεχλιζόγλου προς την Επίτροπο Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, την οποία το pressone σας παραθέτει αυτούσια:

Αξιότιμη Κυρία
Dolors Montserrat
Ευρωβουλευτή,
Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών
του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
RUE WIERTZ 60, 1047 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Aξιότιμη κ. Πρόεδρε,

Αποφασίσαμε να καταθέσουμε Αναφορά (ΡΕΤΙΤΙΟΝ) στην Επιτροπή σας για την (πραγματικά πρωτοφανή για χώρα-μέλος της ΕΕ) καθυστέρηση στην εκδίκαση Ενστάσεων στο Εκλογοδικείο της χώρας μας , καθώς είμαστε ήδη 16 μήνες μετά τις περσινές Ευρωεκλογές αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί η υπόθεση με την Ενσταση κατά του ευρωβουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Εμμ. Φράγκου.

Ο πρώτος (Κ.Αϊβαλιώτης) εκ των προσφευγόντων ήταν επί χρόνια υπάλληλος της Γ.Γ. του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκλεγμένος 2 φορές βουλευτής στην Βουλή των Ελλήνων. Ηταν επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2019.

Ο δεύτερος( Θ.Μεχλιζόγλου) είναι δημοσιογράφος , ήταν κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και έχει χρηματίσει αν.Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αυτού ενώ ήταν επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής στις περσινές ευρωεκλογές.

Ο κ. Σάββας Γεωργιάδης (α’ επιλαχών Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ) απευθύνθηκε ήδη εκ νέου σε εσάς με Αναφορά του( PETITION) πριν λίγες μέρες ,κοινοποιώντας την Προσφυγή του και στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. SASSOLI .

Ολες οι χώρες της ΕΕ εκδικάζουν σε εύλογο χρόνο τις Ενστασεις εκλογιμότητας ευρωβουλευτών και ενημερώνουν σχετικά το Ευρωκοινοβούλιο, όμως η Ελλάδα καθυστερεί ήδη επί 16 μήνες, να αποφανθεί σχετικά.

Οσα συμβαίνουν εν σχέσει με την υπόθεση του Εμμ. Φράγκου έχουν δημιουργήσει εύλογα ερωτηματικά ενώ παράλληλα συνεχίζεται η καθυστέρηση της εκδίκασης κάθε Μήνυσης και Ενστασης που αφορά στελέχη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ :
Ετσι ,ούτε η Ενσταση εκλογιμότητας κατά του νυν Ευρωβουλευτή κ. Εμμανουήλ Φράγκου για χρήση δήθεν ψευδωνύμου στο ευρωψηφοδέλτιο έχει προχωρήσει , ούτε και οι διαδικασίες στην Βουλή για την άρση της ασυλίας του Προέδρου του κόμματος αυτού κ. Βελόπουλου , με συνέπεια να υπάρχουν συνεχή δημοσιεύματα σε εφημερίδες όπως και εκπομπές στην τηλεόραση όπου καυτηριάζεται η παράδοξη αυτή εξέλιξη.

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε θερμά να φέρετε όσο γίνεται πιο γρήγορα το παραπάνω θέμα προς συζήτηση στην Επιτροπή σας και να κληθούμε να εκθέσουμε τις απόψεις μας του ενώπιον των Ευρωβουλευτών-Μελών της , του αρμόδιου Κοινοτικού Επιτρόπου και του Ελληνα Πρέσβη-Μονίμου Αντιπροσώπου στην ΕΕ, όπως προβλέπεται από την λειτουργία της εν λόγω Επιτροπής

Η υπόθεση αποτελεί μοναδικό περιστατικό σε επίπεδο ΕΕ με την καθυστέρηση που περιγράψαμε ενώ προξενεί κατάπληξη ότι στην Ελλάδα κανένα νομικό έγγραφο που αφορά το θέμα δεν προχωρεί σε κανένα επίπεδο .Ολα αυτά για ένα ζήτημα που προσβάλλει κατάφορα τους Ελληνες ψηφοφόρους αλλά και τους υπόλοιπους Ευρωβουλευτές που εξελέγησαν χωρίς τρυκ και βεβαίως αφορά και την σημερινή σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου .

Κων/νος Αϊβαλιώτης Θεόδωρος Μεχλιζόγλου
Τ. Βουλευτής τ.Αν.Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΛΗΝ.ΛΥΣΗΣ

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα