spot_img
7.9 C
London
ΑρχικήΦλόριντα: Σερίφης απαγορεύει στους υπαλλήλους του και στους επισκέπτες του στο αστυνομικό...

Φλόριντα: Σερίφης απαγορεύει στους υπαλλήλους του και στους επισκέπτες του στο αστυνομικό τμήμα να φορούν μάσκα

Την ώρα που η Πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ σπάει ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της ασθένειας του κορονοϊού, σερίφης διατάζει τους βοηθούς του να μη φορούν προστατευτική μάσκα.

Επίσης, απαγορεύει και στους επισκέπτες να φορούν μάσκα, όταν βρίσκονται εντός του αστυνομικού τμήματός του.

Η τοπική καθημερινή εφημερίδα Ocala Star – Banner της κομητείας Marion αποκάλυψε ότι ο σερίφης Μπίλι Γουντς της κομητείας Μάριον, στο κεντρικό τμήμα της Φλόριντας, ενημέρωσε το προσωπικό του για την απαγόρευση αυτή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Όταν είσαστε σε υπηρεσία/εργάζεστε ως υπάλληλοί μου, εκπροσωπείτε το γραφείο μου, δεν θα φοράτε μάσκα», απαίτησε ο Μπίλι Γουντς.

Ωστόσο, ο σερίφης διευκρίνισε ότι θα προβλέπονται ορισμένες εξαιρέσεις.

Συγκεκριμένα, ο σερίφης δήλωσε ότι οι υφιστάμενοί του θα υποχρεούνται να φορούν μάσκα προστασίας από τη νόσο Covid-19, όταν:

  • ασκούν τα καθήκοντά τους σε φυλακές.
  • ασκούν τα καθήκοντά τους σε σχολεία.
  • ασκούν τα καθήκοντά τους σε νοσοκομεία.
  • έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που υπάρχουν υποψίες ότι έχουν μολυνθεί από το SARS-CoV-2.

Επιπλέον, ο σερίφης επικαλέστηκε τις διαδηλώσεις εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας, οι οποίες συνταράσσουν τη χώρα μετά το θάνατο του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη της Πολιτείας Μινεσότας των ΗΠΑ.

«Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων και λαμβάνοντας υπόψη την έχθρα ή/και το μίσος εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης στη χώρα μας σήμερα, οι άνθρωποι που εισέρχονται στο αστυνομικό τμήμα δεν θα επιτρέπεται να φορούν μάσκα, ώστε να εξασφαλίζεται καθαρή επικοινωνία και να είναι εύκολη η αναγνώριση.»

Σημειώνεται πως, όταν το Γαλλικό Πρακτορείο προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Μπίλι Γουντς, το γραφείο του σερίφη δεν απάντησε.

Η ασθένεια του κορονοϊού στη Φλόριντα

Παρόλο που στη Φλόριντα η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, οι αρχές απευθύνουν σύσταση στους πολίτες να τη φορούν.

Επίσης, η συγκεκριμένη Πολιτεία των ΗΠΑ αποτελεί το τελευταίο διάστημα ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς η μετάδοση του ιού έχει αναζωπυρωθεί από τα τέλη του Ιουνίου.

Η «Sunshine state» (δηλαδή, η Πολιτεία της Φλόριντας των ΗΠΑ) κατέγραψε την Τρίτη(11/8/2020) ρεκόρ 276 θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ την Τετάρτη (12/8/2020) 212 νέους νεκρούς από τη νόσο Covid-19.

Τέλος, επισημαίνεται πως η διεθνής επιστημονική κοινότητα συνιστά τη χρήση μάσκας, μέσο ατομικής προστασίας-κλειδί, σε όλες τις χώρες, ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα