spot_img
5.7 C
London
ΑρχικήΚορονοϊός: Σκέψεις για ματαίωση της ΔΕΘ – Ποια άλλα μέτρα εξετάζονται (video...

Κορονοϊός: Σκέψεις για ματαίωση της ΔΕΘ – Ποια άλλα μέτρα εξετάζονται (video – pics)

Ακόμη και το ενδεχόμενο ματαίωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου ιδιαίτερα στο εμπορικό σκέλος της, που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, εξετάζει η κυβέρνηση, ύστερα από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που έγινε την Παρασκευή, με τους Νίκο Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα, την περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, συμμετείχε στη σημερινή σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Δείτε το video του ΣΚΑΪ

Λόγω της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να ληφθούν και άλλα μέτρα όπως η αλλαγή στο ωράριο των καταστημάτων. Αν, σε επόμενο στάδιο δεν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση, θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα του Σαββατοκύριακου, ενώ την προσεχή Δευτέρα θα γίνει τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την πανδημία υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι τις τρεις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη έχουν επιβεβαιωθεί 107 κρούσματα, 47 την Τρίτη, 22 την Τετάρτη και 38 την Πέμπτη.

Αναστέλλονται οι λιτανείες και οι εμποροπανήγυρεις

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση για παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου, του  μέτρου απαγόρευσης των όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ -εστιατόρια, καφέ – μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα, προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, «κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις».

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υιοθέτησε την εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και αποφάσισε οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στην Ελλάδα.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα