Το ενδεχόμενο να μπει σε καραντίνα το Λονδίνο, αν ο κορονοϊός παρουσιάσει έξαρση στη βρετανική πρωτεύουσα, άφησε ανοιχτό σήμερα η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ο δήμαρχος του Λονδίνου σε επιστολή του προς τον Βρετανό πρωθυπουργό, εξέφρασε την μεγάλη του έκπληξη στις προτάσεις για δημιουργία ζώνης καραντίνας εντός του αυτοκινητόδρομου M25, ο οποίος περιλαμβάνει 32 δημοτικά διαμερίσματα και το Σίτι του Λονδίνου.

Ο Σαντίκ Καν παραπονέθηκε δε ότι έχουν περάσει 12 εβδομάδες από την τελευταία φορά που εκλήθη να συμμετάσχει σε κυβερνητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η επιστολή του Σαντίκ Καν εστάλη στον Βρετανό πρωθυπουργό, όταν έγινε γνωστό πως ο Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον υπουργό Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, για να εξετάσουν τις πιθανές λύσεις στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος του Λονδίνου αναφέρει πως έμαθε από δημοσιεύματα την Κυριακή ότι την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση είχε κρίσιμη συνάντηση με κεντρικό θέμα την έξαρση του κορονοϊού στο Λονδίνο.

«Σύμφωνα με τις αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, τα σχέδια περιλαμβάνουν τη χρήση του M25 ως δακτυλίου καραντίνας, για να σφραγιστεί αποτελεσματικά η πόλη. Η έκπληξή μας είναι πως τέτοια σχέδια εκτάκτου ανάγκης συζητήθηκαν και εξετάστηκαν χωρίς τη συμμετοχή ή την ενημέρωση της κυβέρνησης του Λονδίνου. Αυτό εμφανώς είναι εντελώς απαράδεκτο και αποτελεί προσβολή για τους Λονδρέζους και τις Λονδρέζες», γράφει στην επιστολή του ο δήμαρχος.