spot_img
3.8 C
London
ΑρχικήΠολιτικήΈργα ύψους 19,5 εκατ. Ευρώ στα Χανιά από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Έργα ύψους 19,5 εκατ. Ευρώ στα Χανιά από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Σημαντικά αποτελέσματα στις αναπτυξιακές προοπτικές κάθε κοινωνίας, στην ποιότητα ζωής των πολιτών και στο αίσθημα ασφάλειας, θα έχει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που εξελίσσεται σε όλη την Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. Ευρώ.

Αυτό δήλωσε το Σάββατο από το Χανιά ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοινώνοντας την ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα, έργων ύψους 19,5 εκατ. Ευρώ για την επανασύσταση της δημοτικής Αστυνομίας της περιοχής.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την Κρήτη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το θέμα που έχει προκύψει με την σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης σε πολλές περιοχές της χώρας, ο υπουργός είπε ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχει λυθεί το πρόβλημα, με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικκών.

Έτσι, είπε, οι δήμαρχοι θα μπορούν να είναι μέλη των ΔΣ αυτών των Οργανισμών, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να είναι πρόεδροι του ΔΣ.

Πρόσθεσε ότι το νομοθέτημα θα έχει αναδρομική ισχύ.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετονόμασε το πρόγραμμα «Φιλόδημος» σε πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι το δεύτερο, έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Πρόσθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ένα πακέτο έργων 1,2 δισ. σε όλη τη χώρα, είχε υπάρξει απορρόφηση 51 εκατ. ευρώ και υπήρχαν πραγματικά χρήματα 134 εκατ.

«Η πρώτη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο προγράμματα είναι ότι το ένα είναι πρόγραμμα πραγματικών έργων με πραγματικά χρήματα και πραγματικές ανάγκες, ενώ το προηγούμενο πρόγραμμα ήταν ένα πραγματικό πρόγραμμα ψεύτικων υποσχέσεων προεκλογικών, για να διασφαλίσει η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση κάποιες ψήφους την περίοδο που έπεφτε», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο των αυτοδιοικητικών εκλογών, είπε ότι θα είναι προϊόν διαλόγου και ουσιαστικής συζήτησης.

Ωστόσο, επανέλαβε ότι «είναι πολιτική βούληση της κυβέρνησης να καταργηθεί η απλή αναλογική».

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα