Home Media Οικονομική καταστροφή του Τούρκου παραγωγού , Αρτζούν Ιλιτζαλί

Οικονομική καταστροφή του Τούρκου παραγωγού , Αρτζούν Ιλιτζαλί

Στον ΑΝΤ1 ανήκει εδώ και λίγο καιρό η ελληνική version του «Ελλάδα έχεις ταλέντο.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ποφάντης στη χθεσινή παρουσίαση προγράμματος του ΑΝΤ1 που έγινε λόγω κορονοϊού μέσω ιντερνετ.».

 Ο διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1 διευκρίνησε μάλιστα πως το κανάλι του αγόρασε τα δικαιώματα του παιχνιδιού απευθείας από την μητρική εταιρία παραγωγής Talpa αφού πρώτα εκείνη τα είχε αφαιρέσει από τον Τούρκο παραγωγό Ατζούν Ιλίτζαλι επειδή το πρότζεκτ δεν έτρεχε σωστά.

H αλήθεια είναι πικρή για τον Τούρκο καναλάρχη και παραγωγό των – The Voice – Έχεις ταλέντο – Survivor – Deal – Dancing with the Stars , λόγω της κρίσης στην Τουρκία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και ένα βήμα πριν την οικονομική καταστροφή.

Παρά της πώληση μεγάλων κομματιών της «μιντιακής» αυτοκρατορίας του η επί μήνες εικόνα κατάρρευσης που παρουσιάζει η τουρκική οικονομία και η υποτίμηση της λίρας δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια.

Η Talpa του πήρε τα δικαιώματα του «Ταλέντου» λόγω οικονομικών εκρεμμοτήτων καθώς ενεργοποιήθηκαν οι ανάλογες ρήτρες.

Ίδιο σκηνικό φαίνεται πως διαδραματίζεται στο παρασκήνιο και με το «Survivor» τα δικαιώματα του οποίου παγκοσμίως ανήκουν στην πανίσχυρη MGM.

Και εκεί υπάρχει σοβαρό θέμα και μπορεί τα δικαιώματα εκμετάλευσης του ριάλιτι σε άλλες χώρες πλην Τουρκίας να χαθούν. Σε αυτή την περίπτωση τελειώνει και ο Ατζούν. Όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά ακόμη και εντός της τούρκικης τηλεοπτικής αγοράς.

 Ο διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1 διευκρίνησε μάλιστα πως το κανάλι του αγόρασε τα δικαιώματα του παιχνιδιού απευθείας από την μητρική εταιρία παραγωγής Talpa αφού πρώτα εκείνη τα είχε αφαιρέσει από τον Τούρκο παραγωγό Ατζούν Ιλίτζαλι επειδή το πρότζεκτ δεν έτρεχε σωστά.

Άλλά η αλήθεια και πολύ πιο πικρή για τον Τούρκο καναλάρχη που μάλλον βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και ένα βήμα πριν την οικονομική καταστροφή.

Παρά της πώληση μεγάλων κομματιών της «μιντιακής »αυτοκρατορίας του η επί μήνες εικόνα κατάρρευσης που παρουσιάζει η τουρκική οικονομία και η υποτίμηση της λίρας δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια.

Ποιος είναι ο  Αucun Ilıcalı

Λαμπερός, ανοιχτός, ωραίος. Εδειχνε από νωρίς ότι «το΄χει». «Στοχοπροσηλωμένο, προσηνή και συμπαθή» τον χαρακτηρίζει έλληνας επιχειρηματίας που γνώρισε τον Ατζούν Ιλίτζαλι στο πλαίσιο ενός διεθνούς φόρουμ, πριν από λίγα χρόνια. «Πάντα καλοντυμένος, με μια ομάδα γύρω του να τον προσέχει και να τον προστατεύει, χωρίς ωστόσο την αναμενόμενη αλαζονική συμπεριφορά.».

Ήδη, όταν το 2006 παρουσίαζε από την πλευρά της πατρίδας του το Survivor ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, από τον Παναμά, ο Αucun Ilıcalı ήταν εξαιρετικά δημοφιλής.

Δεν ήταν απλώς ένα επιτυχημένος παρουσιαστής, ούτε ένας δημοσιογράφος. Οι φιλοδοξίες του ήταν μεγαλύτερες.

Γεννήθηκε  στις 29 Μαΐου του 1969 στην πόλη Edirne της Τουρκίας, και εκεί τελείωσε το δημοτικό σχολείο

 Γυμνάσιο πήγε στην Κωνσταντινούπολη όπου και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο.

Δεν άργησε όμως να παρατήσει τις σπουδές του και να στραφεί στις επιχειρήσεις.

 Το πρώτο μαγαζί που άνοιξε, ένα μικρό με ρούχα, σύντομα χρεοκόπησε.

Ηταν μόλις 21 ετών και θέλησε να αναζητήσει την τύχη του στη μικρή οθόνη.

Προσελήφθη ως αθλητικός ρεπόρτερ στο κανάλι Show TV, καλύπτοντας το ρεπορτάζ την Μπεσίκτας

Με τη ραγδαία επαγγελματική άνοδο που σημείωσε απέκτησε τη δική του εκπομπή στην τηλεόραση, μια ταξιδιωτική σειρά που τον έκανε αναγνωρίσιμο σε όλη την Τουρκία…

Μεταμορφώθηκε σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της μικρής οθόνης στην πατρίδα του, καθώς ανέλαβε την παρουσίαση όλων αυτών των παιχνιδιών και των διαγωνισμών, με τις διεθνείς προδιαγραφές και την υψηλή τηλεθέαση: The Voice – Έχεις ταλέντο – Survivor – Deal – Dancing with the Stars.

Το αμέσως επόμενο βήμα του, έχοντας ήδη εξασφαλίσει αναγνώριση, επιτυχία και χρήμα, ήταν οι τηλεοπτικές παραγωγές: Είναι ο ιδρυτής και ο πρόεδρος της «Acun Medya» καθώς και ο ιδιοκτήτης του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού TV8.

Στη βεντάλια των παραγωγών του προστέθηκαν κι άλλα προγράμματα, όπως το UTOPIA και το Rising Star.

 Σήμερα κατέχει το 70% των μετοχών της Acun Medya, με το υπόλοιπο 30% να έχει περάσει στην εταιρεία Dogus Yayin Grubu, έναν κολοσσό στον χώρο των ΜΜΕ στην Τουρκία που συνεργάζεται με το NTV και με τα CNBC, NBA, Billboard, Virgin, National Geographic.

Οι πρώτες ενδείξεις για το μέγεθος της περιουσίας του Αucun Ilıcalı αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης για το δεύτερο διαζύγιό του: Τότε, το 2010, υπολογίστηκε ότι ανερχόταν σε 25 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα η περιουσία του αγγίζει ή και ξεπερνά τα εκατό εκατομμύρια δολάρια. Στο ενεργητικό του έχει δύο γάμους, τέσσερα παιδιά και πάντα ωραίες γυναίκες στο πλάι του. Ο Ατζούν, που αποτελεί ένα από τα σύγχρονα πρόσωπα-πρότυπα της Τουρκίας, είναι ττοποθετημένος ψηλά στη λίστα με τους πλουσιότερους συμπατριώτες του.

Διαθέτει ιδιωτικό αεροσκάφος, σπίτια σε πολλά μέρη του κόσμου (ένα από τα πρώτα ήταν στο Μαϊάμι) ενώ προσφάτως άνοιξε και δύο site (ένα για οn-line πωλήσεις ρούχων και ένα με σκανδαλοθηρικό περιεχόμενο). 

Ο 48χρονος επιχειρηματίας που «διέσχισε» το Αιγαίο για να κάνει δουλειές στη χώρα μας, θεωρείται αυτοδημιούργητος αλλά και, για πολλούς, ο εκλεκτός του Ταγίπ Ερντογάν.

Ελλάδα ΕΧΕΙΣ Ταλέντο - Home | Facebook

Ελλάδα Τώρα