spot_img
10.2 C
London
ΑρχικήΕλλάδαPressOne – Αποκάλυψη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. όλα τα video από την...

PressOne – Αποκάλυψη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. όλα τα video από την επίθεση στο Στέφανο Χίο

Βέβαιοι πως οι δύο δράστες της άνανδρης επίθεσης κατά του Στέφανου Χίου τον ήθελαν νεκρό εμφανίζονται πλέον οι αξιωματικοί της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής που ερευνούν την απόπειρα δολοφονίας του δημοσιογράφου.Έχοντας στα χέρια τους έναν «άσσο στο μανίκι» που δεν είναι άλλος από το βιοντεοληπτικό υλικό από την γειτονιά που είναι γεμάτη από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανόν να έχουν καταγραφεί όλες οι κινήσεις των δραστών.

Ήδη στην αστυνομία εξετάζουν τα σενάρια που έφερε πρώτο στο φως της δημοσιότητας χθες το www.pressone.gr και δεν είναι άλλα από:

το πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου

το τρομοκρατικό χτύπημα

Προσωπικές διαφορές του δημοσιογράφου

Όλα εξαρτώνται πλέον από το πότε θα ανανήψει ο «ενοχλητικός» για πολλούς δημοσιογράφος και τι θα καταθέσει για τα πρόσωπα που του επιτέθηκαν. Να θυμίσουμε ότι νοσηλεύεται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του ΚΑΤ και βρίσκεται ακόμα σε τεχνητή καταστολή.

Τώρα το πρώτο σενάριο που εξετάζουν τώρα οι Αρχές είναι εάν ο Στέφανος Χίος είχε προσωπικές διαφορές με κάποιον ή κάποιους από το προσωπικό ή επαγγελματικό του περιβάλλον ή αν δέχονταν απειλές και τα τηλέφωνα είναι αυτά που θα δώσουν τις πρώτες απαντήσεις μέχρι να ανανήψει ο δημοσιογράφος.

Αυτό θα φανεί βέβαια και από τα όσα θα πει στην κατάθεσή του, όταν θα είναι σε θέση για κάτι τέτοιο.

Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με συμβόλαιο θανάτου, δηλαδή κάποιος ή κάποιοι να είχαν ενοχληθεί από τα δημοσιεύματα και τις εκπομπές του Στέφανου Χίου και πλήρωσαν επαγγελματίες για να τον εκτελέσουν.

Ενώ το τρίτο σενάριο έχει να κάνει με πράξη τρομοκρατίας και για το λόγο αυτό την υπόθεση παρακολουθεί και η αντιτρομοκρατική. Όσο περνάει η ώρα το σενάριο απομακρύνεται με την λογική ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία προκήρυξη χωρίς να αποκλείεται τίποτα προς το παρόν καθώς και σε άλλες περιπτώσεις οι τρομοκράτες έκαναν μέρες για αφήσουν πρκήρυξη.

Στο μικροσκόπιο τα ευρήματα

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία έχει βρει ότι το πιστόλι που πυροβόλησε τον Στέφανο Χίο ήταν των 9mm ενώ και οι δυο κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης εξετάζονται στα εργαστήρια της αστυνομίας.

Επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο είναι το σημείο της πόρτας του αυτοκινήτου, καθώς ο Στέφανος Χίος, έχοντας δεχθεί δυο σφαίρες είχε την ψυχική δύναμη να ανοίξει τη πόρτα του οχήματός του η οποία χτύπησε στο χέρι τον δράστη μπλοκάροντας αφενός το πιστόλι, ενώ η ΕΛΑΣ υπολογίζει και στο ενδεχόμενο εύρεσης δείγματος DNA ώστε να δει εάν ταυτοποιείται με κάποιον παλιό γνώριμο των αρχών όπως φυσικά και βαλλιστική εξέταση από τις βολίδες και τους κάλυκες.

Παράλληλα οι Αρχές έχουν ήδη το υλικό από το κλειστό κύκλωμα των καμερών τόσο από το σπίτι του Στέφανου Χίου όσο και από άλλα παρακείμενα σπίτια. Υλικό πλούσιο όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν μιας και η γειτονιά του δημοσιογράφου στα Βριλήσσια είναι από τις πολύ καλά φυλασσόμενες.

Την ώρα που η αστυνομία περιμένει να γίνει καλά ο δημοσιογράφος ώστε να καταθέσει, η σύζυγός του Στέλλα βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του στο ΚΑΤ, ενώ η ίδια στα πρώτα λόγια της στην αστυνομία ανέφερε ότι τη στιγμή των πυροβολισμών άκουσε θόρυβο χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δει τον παρ’ ολίγον εκτελεστή και το συνεργό του.

Πράγμα που ανέφερε ωστόσο ο Στέφανος Χίος όσο είχε ακόμα τις αισθήσεις του.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα