spot_img
10.2 C
London
ΑρχικήΚόσμοςΕσωτερικό θέμα θεωρεί η Ρωσία τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Εσωτερικό θέμα θεωρεί η Ρωσία τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η πρώτη αντίδραση από τη Ρωσία για την απόφαση Ερντογάν να κάνει την Αγιά Σοφιά τζαμί δεν είναι αυτή που ίσως να περίμεναν οι απανταχού Χριστιανοί, αλλά και οι άνθρωποι που δεν τους αρέσει να παραχαράζουν την ιστορία και τον πολιτισμό..

Η Ρωσία αντίθετα απ’ ότι μπορεί να περιμέναμε , δεν αντιδρά με τη Τουρκία για το θέμα της πολιτιστικής κληρονομιάς και το θρησκευτικό μέρος που αναλογεί σε σχέση με την Αγιά Σοφιά και παρά τη «δημόσια κατακραυγή», υιοθετεί την άποψη ότι το θέμα είναι είναι  αποκλειστικά εσωτερικό θέμα της Τουρκίας. .

Η πρώτη αντίδραση από τη Ρωσία για την απόφαση Ερντογάν να κάνει την Αγιά Σοφιά τζαμί δεν είναι αυτή που ίσως να περίμεναν οι απανταχού Χριστιανοί, ιδίως οι Ορθόδοξοι.

Η απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη Ρωσία και πέραν αυτής, αλλά είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας στην οποία κανένας δεν θα πρέπει να παρέμβει δήλωσε τη Δευτέρα (13.07.2020) ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν, υπογραμμίζοντας την σημασία του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε ερώτηση του Τύπου στον Υφυπουργό εξωτερικών Βερσίνιν :

“Γνωρίζετε ότι το θέμα αυτό προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη χώρα μας και πέραν αυτής. H απάντηση ήταν ότι αυτή είναι μια υπόθεση εσωτερική της Τουρκίας και κανείς δεν πρέπει να παρέμβει”

 Ταυτοχρόνως όμως επισήμαινε την αξία του κτιρίου ως τόπου που είναι μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Βερσίνιν.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα