spot_img
7.9 C
London
ΑρχικήΚόσμοςΚορωνοϊός: Γερμανική εταιρεία αρχίζει κλινικές δοκιμές πειραματικού εμβολίου σε ανθρώπους

Κορωνοϊός: Γερμανική εταιρεία αρχίζει κλινικές δοκιμές πειραματικού εμβολίου σε ανθρώπους

Η γερμανική CureVac θα γίνει η δεύτερη εταιρεία στην Γερμανία, μετά την ανταγωνίστρια BioNTech, που θα ξεκινήσει κλινικές δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε η γερμανική ρυθμιστική αρχή, με στόχο πιθανή έγκρισή του στα μέσα του 2021.

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή για τα εμβόλια, το Paul Ehrlich Institut, θα δώσει άδεια για την δοκιμή σε ανθρώπους του πειραματικού εμβολίου της CureVac.

Οι κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν με την συμμετοχή 144 ατόμων στην Γερμανία και το Βέλγιο, στα οποία θα χορηγηθούν διαφορετικές δοσολογίες του εμβολίου, ενώ 24 θα λάβουν placebo.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, ενώ ο χρόνος πιθανής έγκρισης τοποθετείται στο μέσον του επόμενου έτους, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της CureVac Φραντς Βέρνερ Χαας κατά την διάρκεια online συνέντευξης Τύπου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Paul Ehrlich Institut ανακοίνωσε ότι εάν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών είναι «πολύ καλά», αίτηση για έγκριση είναι δυνατόν να κατατεθεί και στις αρχές του 2021.

Η ευρύτερη Φάση ΙΙ των κλινικών δοκιμών θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, υπό τον προϋπόθεση ότι τα αποτελέσματα της Φάσης Ι είναι θετικά.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα