spot_img
7.1 C
London
ΑρχικήΤοπικά ΝέαΦθιώτιδα: Πολύτιμα αρχαία βρέθηκαν στον Άγιο Κωνσταντίνο

Φθιώτιδα: Πολύτιμα αρχαία βρέθηκαν στον Άγιο Κωνσταντίνο

Με αρχαιότητες που είναι άγνωστο πώς βρέθηκαν στα χέρια του, είχε «στολίσει» το σπίτι του και την αυλή του στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας ένας Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη μετά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λαμίας.

Στους χώρους βρέθηκαν ένας μαρμάρινος ραβδωτός κιονίσκος και δυο τμήματα μαρμάρινης σύμης με ανάγλυφη διακόσμηση φύλλων κισσού της Βυζαντινής περιόδου, ενώ στην αυλή κατασχέθηκαν ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 1,15 μέτρου και ένας μεταλλικός τρίφτης. 

Τα ευρήματα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας για να αξιολογηθούν, ενώ ο κάτοχός τους οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και καλλιέργεια ναρκωτικών

Στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας έφτασαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λιβαδειάς για να εντοπίσουν τις κρυμμένες αρχαιότητες για τις οποίες είχε ενημερώσει άγνωστος τον γνωστό ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη. Πράγματι, βρήκαν στο ύπαιθρο 223 νομίσματα των οποίων η προέλευση και αξία εξετάζεται από υπαλλήλους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, αλλά και πέντε μακρύκαννα τυφέκια, δυο κουμπούρες, τέσσερα περίστροφα και ένα πιστόλι παλαιού τύπου συλλεκτικής σημασίας, ένα σκοπευτικό αεροβόλο ιταλικής προέλευσης, ένα πιστόλι φωτοβολίδων, έξι σπαθιά και ένα μαχαίρι με θήκη. Η έρευνα για την προέλευση των ευρημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα